Аз не съм чул нито от премиера, нито от вицепремиера каква е моята възраст, квалификация и не съм чул нещо друго, освен че в МВР се справяме отлично. С тези думи вътрешният министър Бойко Рашков отхвърли критиката на "младия депутат Станислав Балабанов", който тази сутрин заяви, че вътрешният министър е възрастен.

Вчера премиерът Кирил Петков обяви, че номинацията на ПП за шеф на КПКОНПИ ще е вътрешният министър и той бил най-подходящ, но от "Има такъв народ" го отхвърлили като възможност. Това че не е приемлива номинация в разпадналата се вече коалиция бе потвърдено и тази сутрин от Ива Митева

Коментарът си Бойко Рашков направи, след като бе представен анализът за работата на МВР от началото на мандата на правителството.

Аз не мога да се номинирам за шеф на КПКОНПИ, посочи Рашков, явно имайки предвид, че партия или ПГ трябва да го номинира, а това на практика още и не е станало. Ако парламентът гласува, може да се случи назначението, а ако няма необходимото мнозинство, от каквото е заплашено Народното събрание, просто няма да се случи. Кой прави драма от това, няма нищо особено. Какво е драматичното тука, няма драма, посочи Рашков.

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е без председател от началото на март, когато бившият главен прокурор Сотир Цацаров подаде оставка. По думите на премиера Кирил Петков именно това кой ще оглави ключовият орган е един от поводите за раздора в четворната коалиция, като от "Има такъв народ" не са били съгласни с номинацията на управляващите за вътрешния министър Бойко Рашков.

ГЕРБ: Човек с доказан нагон към полицейщина не може да е шеф на КПКОНПИ

ГЕРБ: Човек с доказан нагон към полицейщина не може да е шеф на КПКОНПИ

Когато езикът на омразата влезе в политиката, става битка на улицата и след това няма връщане назад

Той смята, че всички данни на МВР показват категорично не само волята, а практическите действия, които се вършат в министерството. Ние не можем да изхвърляме хората от работа, но ако младият Балабанов иска да го направи, да дойде и да го направи, отсече Рашков.

Рашков и отказа да коментира репликите, разменени между премиера Кирил Петков и регионалния министър Гроздан Караджов.

Прокуратурата да не се снишава, а да си върши работата, настоя не са първи път Рашков.

Полицаите според демографията и крими обстановката

Полицаите според демографията и крими обстановката

Рашков очаква предложенията на синдикатите по реформата си в МВР