Въпреки невъзможността парламентът да излъчи правителство, бяха положени усилия да се намери път и разбирателство между партиите. След като станах председател на Народното събрание се отдръпнах от моята политическа сила, уважавах всяка една законодателна инициатива. Езикът и думите са огледало към света и трябва да покажем на избирателите за предсрочните парламентарни избори, че можем да бъдем заедно, единни и да върнем доверието в обществото. Това заяви председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян пред БТВ.

Според Назарян Народното събрание прие законите, които са консенсусни и за които има съгласие.

Тя се надява кампанията за предсрочните избори да протече с друга биологичност, с приоритети и партиите да могат да кажат пред обществото какво ще правят след това. Избирателната активност е ключът от изхода от политическата криза, изтъкна Назарян. "От избирателната активност зависи възможността да се състави стабилно правителство, но ако хората не излязат да гласуват парламентът ще бъде още по-фрагментиран. Колкото е по-фрагментиран, толкова е по-невъзможно да се състави коалиция и бъдещо управление на страната", предупреди Рая Назарян.

За 116 години Независима България Рая Назарян, заяви, че обединена и съединена България не спира докато не отвори своя път към семейството на цивилизования свят. Независимостта е да съумееш да заявиш интересите си и да ги отстояваш, но и да търсиш съвпадения с другите. България като една достойна държава отстоява интересите си, но и интересите, към които принадлежи, каза тя.

Трима кметове от ГЕРБ повеждат листи за Народното събрание

Трима кметове от ГЕРБ повеждат листи за Народното събрание

Бойко Борисов традиционно води две листи в София и Пловдив