Настоящият кмет на район Студентски в София ще се кандидатира отново на предстоящите местни избори на 29 октомври, но като независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет. Съобщение за решението бе публикувано в социалните мрежи в официалния профил на Петко Горанов. На предишните избори Петко Горанов бе кандидат на "Демократична България".

Предстои регистрация на Инициативния комитет от седем граждани от район "Студентски" и събиране на необходимите подписи за издигането на кандидатурата. 

Самият Петко Горанов обяснява в момента, че собствената му политическа сила не го припознава като кандидат за втори мандат, но и никой не е говорил с него по този въпрос. До него е достигнала информация, че в рамките на обединението ПП/ДБ от "Демократична България" са преотстъпили кандидатурата за кмет на район Студентски на техните нови коалиционни партньори.

"Моята политическа сила не ме припозна като кандидат на тези избори и никой не намери мъжеството да застане очи в очи с мен и да ми обясни защо това е така." Петко Горанов смята, че с постигнатото до този момент е оправдал гласуваното му политическо доверие от гражданите и от неговата политическа сила, а зад себе си има един мандат, който трябва да защити. "Аз не съм попаднал случайно на тази длъжност. Ще защитавам постигнатото от мен и от моя екип."