Не сме обсъждали този въпрос с министър-председателя, коментира пред журналисти в парламента Найден Зеленогорски във връзка с евентуалните рокади в кабинета.

Право на премиера било да предложи идеи, рокади или нова структура в състава на Министерския съвет. Самият депутат на РБ би разговарял с Борисов по темата. Той е в правото си, ще ги обсъдим внимателно, спокойно и ще решим, коментира той.

Иначе оценката на Реформаторския блок (РБ) за нашите министри е много добра, в този смисъл нямаме опасения, че ще има промени в министрите на РБ, убеден е Зеленогорски.

За критиките на Радан Кънев към част от министрите той посочи, че поведението на тъмносиния лидер било нормално, защото бил в опозиция. Частта от реформаторите, които подкрепяли кабинета, засега нямали забележки към работата на министрите.

Това не означавало, че не може да се подобри работата на кабинета с оптимизация или преструктуриране. Мисля, че правителството се справя добре, но винаги може и по-добре, подчерта Зеленогорски.

Нормално било премиерът да си подаде оставката, ако левите спечелят изборите. Лявото управление винаги е било бедствие, категоричен бе реформаторът. Затова десните избиратели трябвало да подкрепят десните кандидати за държавен глава.

Не смятам, че България се нуждае от предсрочни избори в тази сложна международна среда, посочи депутатът.