Реформаторите предлагат Народното събрание да излезе с декларация, с която да задължи Румен Радев да не поставя в риск националната сигурност заради чужди международни интереси.

Въпреки, че страната ни е парламентарна република, в следващите месеци цялата отговорност за управлението ще лежи върху плещите на новоизбрания президент, обяви на брифинг Найден Зеленогорски.

По думите му парламентът трябва да декларира категоричната евроатлантическа ориентация на страната ни. Той нарече това "безалтернативен цивилизационен избор" на българите и е категоричен, че не трябва да се подлага на съмнение.

Зеленогорски смята, че изявленията на Радев в някои чужди медии са неуместни. По думите на реформатора не трябва приоритет на новия държавен глава да е падането на санкциите срещу Русия. Вместо това амбицията му трябвало да е членството ни в Шенген.

Санкциите срещу Русия скоро ще паднат, уверен Румен Радев

Санкциите срещу Русия скоро ще паднат, уверен Румен Радев

Новоизбраният президент Румен Радев в интервю за France24

Утре при клетвата на Румен Радев Зеленогорски очаква да чуе ясната позиция на новия президент за членството ни в ЕС. Очаква да чуе дали ще застане зад идеите на Реформаторския блок за съдебна реформа и борба с корупцията.

"Силно се надяваме, че ще докаже, че е президент на цяла България, а не на левицата, която го развява като червен флаг на своята победа", изтъкна Зеленогорски.