Изпълнителният съвет, парламентарната група и Гражданския съвет на Реформаторския блок отстояваме националната сигурност и териториалната цялост на България като фундаментални ценности, гарантирани от пълноправното членство на държавата ни в НАТО. Това се посочва в декларация от името на парламентарната група на Реформаторския блок, прочетена от парламентарната трибуна от Найден Зеленогорски. 

„Приобщаването на България към общия Северноатлантически съюз е безспорно и необратимо постижение на българската демокрацията. То е резултат от дългогодишния стремеж на българския народ да се чувства защитен и сигурен член на семейството на демократичните и проспериращи нации”, заяви Зеленогорски.

Той изтъкна, че като Парламентарна политическа сила Реформаторският блок ще продължи да бъде гарант за демократичното развитие на страната и ще отстоява участието на страната като равноправен, коректен и предвидим партньор в евроатлантическите структури.

„Колективната сигурност в Европа, включително в нашия регион, се постига чрез общите решения и инициативи на атлантическите съюзници. Българският национален интерес е да участваме активно и отговорно в тези процеси по глобална и регионална сигурност – отговорност на политиците и на партиите в България е да не допускаме злоупотреба със страховете на хората”, посочи още Зеленогорски.