Над 100 души се събраха в градинката между СУ и Народното събрание на митинг срещу решението на депутатите за налагане на мораториум за продажба на земя на чужденци.

Акцията е организирана от Реформаторския блок, който се обяви остро срещу решението, застрашаващо европейското членство на България.

Според реформаторите мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани и всички, които се възползват от общия пазар.

Традиционно протестиращите викаха „оставка" и разгънаха лозунги, гласящи „Мафията вън, Европа в България".
Хора, които очевидно редовно ходят на протести носеха плакати: „Кремъл подлога, тук е Европа"; „Вдигайте си чуковете, марш в Москва" и др.

Лидерите на партиите в реформаторки блок също се присъединиха към скандиранията „оставка".
Сред тях бяха лидерът на СДС Божидар Лукарски, лидерът на Свобода и достойнство Корман Исмаилов, Найден Зеленогорски от Движението България на гражданите, заместил отсъстващата Меглена Кунева.

Лидерът на БЗНС Николай Ненчев заяви, че днешното правителство е вредно за България и призова кабинета за оставка. Дойде времето на реформаторския блок, заяви той.

Петър Москов от ДСБ пък обяви, че ще идва всеки ден пред НС да протестира.
Според него трябва незабавно правителството да подаде оставка и властта да бъде поета от антимафиотско и проевропейско мнозинство, което да вкара България в коловоза.

Бившият икономически министър Трайчо Трайков заяви, че най-простото решение за мораториума е депутатите да се върнат в НС, да прегласуват закона и да си подадат оставката.

Протестът се превърна в поход към протестиращите студенти за да ги поздравят, след което от реформаторския блок ще се присъединят към протеста пред Министерски съвет.