Тази коалиция между ГЕРБ и Реформаторите е обречена. Това заяви пред Нова телевизия скулпторът Велислав Минеков, който напусна Реформаторския блок. Той смята, че реформаторите ще бъдат изядени от „нещастното политическо общество" и ще бъдат претопени.

„Участва се в създаването на някакъв нов фермент - от мръсните чорапи на ГЕРБ трябва да се извари ракия и да се изпие от реформаторите", каза скулпторът и допълни, че предпочита да вдигне наздравица с лимонада.

Припомняме, Минеков миналата седмица обяви чрез фейсбук, че напуска реформаторите. Той сподели, че напуска блока отчаян, но вярва в идеите и програмите, които са създали. Велислав Минеков подчерта още, че компромисите, които е направил, са били напълно съзнателни.

Напускам Реформаторския блок с чувство на огорчение. Разбрах, че политиката е занаят на добрите компромиси, но те имат край", коментира тази сутрин Минеков.

Той смята, че ако остане в Реформаторския блок, би бил вреден след всичко, което е казал за ГЕРБ, лидера и съдружниците й.

„Едва ли бих могъл целувка и прегръдка с подобно нещо, това е абсурд", каза той.