Партия "Републиканци за България" с лидер Цветан Цветанов търсят партньори за коалиция вдясно. Това се казва в тяхна декларация за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 14 ноември.

Те искат след приключване на пренареждането да се запазят като устойчив политически субект, който да представлява избирателите.

От "Републиканци за България" са обезпокоени от имитацията на реформи, на която сме били свидетели през последните години, а сега ще се трансформира в имитация на промяна с цел облагодетелстване на определени кръгове. "Ние вярваме, че истинската промяна ще дойде само от силен и действащ парламент, който да работи за възстановяване на държавността, а оттук и за доверието в институциите", допълват те.

Леви, десни, Коалиция на почтените към 121 депутата на промяната в следващо НС вижда Кирил Петков

Леви, десни, Коалиция на почтените към 121 депутата на промяната в следващо НС вижда Кирил Петков

Той е категоричен, че искат да управляват и преговарят с 6-7 партии

Според тях безпринципното теглене на електорат от една партия към друга протича паралелно с размиването на границите на отделните сектори в политическата координатна система. "Цели се пълното обезличаване на политическите профили по оста "дясно-център-ляво", уточняват в декларацията си.

Те допълват, че силното разединение на десните сили води до същественото маргинализиране на десните хора в българското общество - тенденция, с която те не можем да се съгласят. "Именно това са причините и аргументите да вземем решение ПП "Републиканци за България" да участва в предстоящите за трети път през тази година парламентарни избори, както и президентски", казват те.

От партията залагат на политически решения, базирани на широко обсъждане, експертиза и компетентност и са формулирали всеобхватна програма, съдържаща анализ и предложения за развитие във всички сектори и сфери на управление.

Твърдят, че вече са доказали последователността ба позициите си отношение на деликатни за обществото ни теми и проблеми. Като смело са защитили позицията си по кризата в отношенията ни с Република Северна Македония.

МВР поема поддържката на оградата на границата с Турция

МВР поема поддържката на оградата на границата с Турция

Това съобщи Бойко Рашков

Относно миграционната политика те смятат, че първостепенен трябва да е българският национален интерес, без обаче да се подценява зачитането на човешките права.

За финансовата политика подкрепят запазването на данъчната система, като отчитат нуждата, ефективно да се подпомага събирането на повече приходи в бюджета чрез подобряване на условията на труд и навлизането на инвестиции, както и чрез реално противодействие на корупцията.

Те са за провеждането на такава съдебна реформа, която да даде на страната ни не само краткосрочни персонални промени, но и дългосрочна перспектива за безпристрастно правораздаване и върховенство на закона.

"В момента парламентаризмът се отстоява само на думи и това е обидно за нашите избиратели. Парламентарният и политическият елит най-често се оказват повод за срам и за растяща политическа апатия. Ние се срамуваме от нивото на законодателния дебат в последните два състава на българския парламент и ще работим за реалното прекратяване на политическото лицемерие във върховния представителен орган на страната", изтъкват от "Републиканци за България".