До петък ще бъде обявен резултатът от референдума.

В момента се въвеждат повторно протоколите на секционните избирателни комисии (СИК), които вчера са били приети в ЦИК заедно с протоколите на Районните избирателни комисии (РИК).

След това предстои ЦИК да направи анализ на грешките в тях, както и евентуално да извърши определени корекции и да се произнесе в срок.

Припомняме, вчера Слави Трифонов обвини ЦИК в "чудовищна манипулация" с гласовете за референдума. От Комисията отказаха коментар.

Централната избирателна комисия не е обявявала под каквато и да е форма официални резултати от произведения национален референдум, посочи по-късно през деня от ЦИК в разпратено до медиите съобщение.
Централната избирателна комисия ще се произнесе със свое решение, с което ще обяви резултатите от проведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум в предвидения от закона петдневен срок.

В ЦИК беше изтеглен жребий относно правото на кандидатите на балотажа да направят обръщение преди провеждането на втория тур.
Кандидат-президентът Румен Радев и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще могат първи да отправят обръщение в Националната телевизия и радио на 11 ноември.

Имената на Румен Радев и Илияна Йотова, както и на Цецка Цачева и Пламен Манушев бяха запечатани в пликове, за да е сигурна прозрачността на процедурата.