Имаме уникално служебно правителство, хиперактивни министри и донякъде скрит премиер. Това се случва за първи път в новата ни история. Това заяви пред БНР доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

По негови думи, когато в държавата се провеждат такъв тип активности, това дава увереност на хората, че промяната е в техни ръце.

Христов оспори спекулациите, че хората "те ще са на море" или "ще гледат световното" и подчерта, че самата политическа обстановка ще ги провокира да гласуват.

Според него последните месеци показват, че промяната е възможна. Той заяви, че случващото се от 4 април насам е сигнал точно за това и е предпоставка за по-висока избирателна активност.

Христов изрази мнение, че политиката ни става все по-персонифицирана.

Минимална преднина на ГЕРБ пред ИТН при избори днес

Минимална преднина на ГЕРБ пред ИТН при избори днес

57,9% от българите са твърдо решени да гласуват през юли

Вадят се от нафталина разни фигури, които са обвързани с някакво минало, техните дейности се преразглеждат, влизат в политиката хора, които до този момент са били известни с коренно различни неща, това се смята за възможност за поява на нови идеи, отбеляза той.

Според него резултатите от изборите на 11 юли ще бъдат като ксерокопие от тези на 4 април.

Христов посочи, че вече има заявки от различни страни, че въпреки това съотношение на силите ще бъде направен надежден опит за съставяне на правителство.

Прогноза: Срутване на ГЕРБ едва ли, но почти гарантиран спад

Прогноза: Срутване на ГЕРБ едва ли, но почти гарантиран спад

Ще издухат ли антиГЕРБ ветровете и патриотите - зависи от активността