Негодуванието на ГЕРБ от кадровите промени, които правят новите управляващи в различни ведомства, предизвика ответен удар от БСП.

От „Позитано 20" са разконспирирали защо „партията, която стана синоним на калинките във властта и чиито брой тепърва ще става ясен, толкова много защитава досегашните управители на ВиК."

Ясно е защо ГЕРБ толкова ревностно защитава тези ВиК-шефове, обясни по време на брифинг в червената централа Красимир Янков.

Цв. Цветанов:
Категорично заявявам, че нямам от какво да се притеснявам от разпространената информация от БСП
Още...

Справка на БСП показва, че две от фирмите на тъста на Цветан Цветанов - Васил Георгиев, извършват дейност в този сектор. Освен с техническо обслужване на катодна защита те се занимават и с авариен ремонт на катодна защита.

Приходите на двете фирми за последните 5 години са близо 700 хиляди лева, обясни Янков и припомни, че именно тъстът беше посочен като човекът, осигурил дохода за апартаментите на Цветанов. Заради тези факти от БСП настояват компетентните органи да направят нова, по-пълна проверка за имотното състояние на бившия вътрешен министър.

Припомняме, прокуратурата още преди няколко месеца поиска пълната данъчна ревизия на Цветан Цветанов и в момента изчакват резултатите, за да преценят как да действат занапред.

Виждате, тъст тук, тъст там.... скоро обществото ще получи и други данни, за да е наясно какво се е случило при управлението на ГЕРБ, коментира още Янков.

От БСП алармираха и че ГЕРБ са и продължават да източват държавни дружества във ВиК сектора. Те дадоха за пример водното дружество във Варна, където „се бави умишлено смяната на ръководството, за да се прикрият следите и да продължат злоупотребите."

До депутати от варненския регион са постъпили данни за сериозни злоупотреби в дружеството. Те настояват прокуратурата бързо да се намеси и да си свърши работата, като спре продължаващото с години източване.

Антон Кутев отчете, че злоупотребата с власт е очевидна, а ситуацията във Варна се повтаря и в много други градове.

Очевидно падането на ГЕРБ от власт не е достатъчно засега и нещата ще продължат да са такива, докато тези хора не напуснат дружествата, допълни още той.