Гражданска кампания ще информира ромите, че търговията с гласове е престъпление. Кампанията под надслов „Не продавам гласа си" ще се проведе през следващата седмица в 10 града.

Това обяви Милен Миланов - председател на клуба на млади роми, завършили стажантска програма в Народното събрание, цитиран от МВР.

Милен Миланов обяви, че инициативата ще се реализира в градовете със смесено население като Ботевград, Враца, Камен, Лом, Монтана, Симитли, София, Стара Загора и Шумен.

„С колегите от клуба разработихме идея за флайери с определени конкретни неща по отношение на това да информираме хората от ромските квартали за това как не трябва да си продават гласа и как политическите партии, които си позволяват това удоволствие да отидат и да манипулират ромския вот не решава в дългосрочен план проблемите на ромите. Това е първата кампания, която е инициирана от роми и касае ромите в тези градове", обясни Миланов.

На кръгла маса на тема „Очаквания и нагласи за активното включване на ромската общност в програмите на политическите партии" бяха представени резултатите от проучване, според което 10% от ромите у нас биха продали своя глас, защото имат нужда от пари.