Румен Петков не смята, че има с кого от БСП да се води диалог за евентуална коалиция. Той каза това в отговор на журналистически въпрос в Русе, предаде БТА.

"Всеки път са каня да не коментирам БСП, в ръководството на партията са тези, които съсипаха Белене, в това на парламентарната група - тези, които искат повече НАТО и по-малко туристи в Черно море", заяви Петков, цитиран от 24 часа.

Първанов сдава поста в АБВ, но не излиза от политиката

Първанов сдава поста в АБВ, но не излиза от политиката

На 15 януари азбукарите имат конгрес

Според него, за Корнелия Нинова лъжата е начин на мислене и поведение. "Просто няма с кого да разговаряме в БСП. Корнелия Нинова е професионален лъжец, Драгомир Стойнев говори неадекватно за атомните реактори, Ангел Найденов, като министър на отбраната, искаше повече НАТО в Черно море... с кого да говоря. Готови сме да седнем и да говорим, но с кого?!", попита риторично зам.-председателят на АБВ.

По отношение на коалиция с други партии Петков заяви, че АБВ е "диалогична партия" и ще разговаря за коалиране с всички вляво, но без БСП.

За предстоящите промени в самата АБВ зам.-председателят на партията каза, че насроченият за 15 януари конгрес ще донесе радикална промяна.

По думите му партията и лидерите й трябва да покажат готовност за промяна, ако искат да постигнат промяна в политиката.

По думите му в АБВ има много енергични хора с потенциал и заряд, които да влязат в новото ръководство и да дадат усещане за промяна.

БСП не кани лично Първанов и Дончева, а подведените от тях

БСП не кани лично Първанов и Дончева, а подведените от тях

От столетницата не виждат авторитет у АБВ

Той поясни, че старото ръководство ще помага с всички сили и средства на новото да се доказва.

Петков поясни още, че заедно с Георги Първанов и Ивайло Калфин нямат намерение да напускат обществено-политическия живот.