Предложението и призивът на БСП към редиците й да се върнат отцепилите се през годините не е отправен към Георги Първанов или Татяна Дончева, отговори на въпрос по темата социалистът Красимир Янков пред журналисти.

БСП прощава и кани обратно отцепниците?

БСП прощава и кани обратно отцепниците?

ГЕРБ се превърна в „резервна гума” на Реформаторите, отсече Нинова

По думите му поканата е към тези, които са се подвели по отлюспилите се големи имена, като Първанов и Дончева и са тръгнали по подобен път, напускайки БСП.

Припомняме, че в началото на заседанието на Националния съвет на партията лидерът на БСП Корнелия Нинова призова напусналите по различни причини социалисти да се завърнат в столетницата, ако желаят. По-късно това беше съобщено и в официално становище, разпространено до медиите от "Позитано" 20.

Янков изтъкна, че това предложение е било обсъждано преди да се тиражира официално. "Обсъждали сме и в неформална среда, и в органите. При това поведение на ръководството на АБВ и на "Движение 21"... не го приемайте този призив да е персонализиран към тях", заяви социалистът.

Той припомни и че по време на кампанията преди изборите за президент акцентът на кандидата на АБВ бил срещу БСП.

Янков каза, че призивът е към тези, които са напуснали, защото са се подвели "към подкрепа на една партия, която обясняваше, че е автентична, лява а във времето се оказа, че нито има обществена тежест, нито авторитет", уточни той.