Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи Националният съвет на партията столетница да обсъди и да приеме обръщение към всички социалисти, които през годините са напуснали по една или друга причина партията. Тя пожела да им се даде шанс да се завърнат.  

БСП пак недоволства от санкциите на ЕС спрямо Русия

БСП пак недоволства от санкциите на ЕС спрямо Русия

Вигенин: Българският премиер отново вдигнал ръчичка

Привикването обратно в редиците на БСП на имената на отцепници като например Георги Първанов, Татяна Дончева и Георги Кадиев е важно за партията и страната, сметна Нинова.

Червеният лидер призова в името на общите цели, който от тях желае, да възстанови членството си в БСП.

БСП обвини кабинета „Борисов 2” в национално предателство

БСП обвини кабинета „Борисов 2” в национално предателство

Продължавали със задкулисните договорки

За бъдещата си политика срещу намесата на чужди интереси и "връщане на достойнството на България" Нинова заяви, че трябват съюзници. "За тази политика, която ще срещне много съпротива, и ние си го знаем, ни трябват съюзници", каза тя.

БСП не кани лично Първанов и Дончева, а подведените от тях

БСП не кани лично Първанов и Дончева, а подведените от тях

От столетницата не виждат авторитет у АБВ

Нинова поясни, че въпросните съюзници трябва да са автентични леви партии, сдружения и организации, военни съюзи, интелигенция и работници.

"В името на общите ни цели, които желае социалист, напуснал досега партията по някакви причини, нека да възстанови членството си в БСП", каза лидерът на БСП.

По време на съвета тя говори и по отношение на партията на премиера в оставка Бойко Борисов.

От високата степен да бъде първа сила в държавата и еднолично да властва ГЕРБ са паднали до равнището да бъдат просто "резервна гума" на Реформаторския блок, заяви лидерът на БСП.

По думите й президентските избори категорично са спечелени от Румен Радев и Илияна Йотова.

"Това беше вот за техните качества, за силата на БСП, но и вот анти статуквото и анти правителството на Бойко Борисов", посочи Нинова. Тя подчерта категорично, че тази загуба е първа за ГЕРБ и тя е "съкрушителна".

БСП настоява Плевнелиев да побърза

БСП настоява Плевнелиев да побърза

Настояват за предсрочни избори

Нинова обясни, че от Европейската народна партия много искат съюзниците им от ГЕРБ да останат на власт. "Срещу какво обаче? Каква беше цената за това в Брюксел вчера?", попита риторично Нинова. Според нея става дума за "предаване на националния интерес"

"Г-н Борисов безпрекословно се съгласи отново да бъдат удължени санкциите срещу Русия", изтъкна лидерът на БСП. По думите й премиерът се е съгласил и с продължаването на неподходящата сегашната политика за бежанците.

БСП откри €65 млн. разлика в сметките за помощта за бежанците
Обновена

БСП откри €65 млн. разлика в сметките за помощта за бежанците

Различавали се нашите и европейските сметки

Нинова подчерта, че ако се състави сега това правителство, то няма да е по волята а българския народ, който казал "не" на ГЕРБ, а по волята на "чужди господари".

То е обречено още преди да бъде създадено, отсече Нинова и прогнозира, че такова правителство не може да има дълъг живот.

БСП остава опозиция докрай, имат и дата за изборите

БСП остава опозиция докрай, имат и дата за изборите

Изборите да се проведат на 26-ти март, предложи Корнелия Нинова

"Този "последователен" политик, нито подаде оставка на първи тур, нито иска да излиза от управлението и забрави изобщо за Велико народно събрание", изригна Нинова по отношение действията на Борисов и допълни, че понеже "моралът в ГЕРБ е дефицит", идва време за "пазарлък".

Лидерът на БСП отсече, че ГЕРБ са заявили, че целта на новото правителство е да продължи започнатото. Само че тя подсети какво означава това според нея, а именно - 16 млрд. лв. дълг, отпечатъци в болниците, корупция с ваксини за деца, далавери в армията, продадена България с кандидатура на Кристалина Георгиева, завишени цени за храна на деца в училище и бронирани джипове "за лов на шейхове уж, а всъщност да ги кара Бойко Борисов".

49-ият конгрес на БСП - в началото на февруари догодина
Обновена

49-ият конгрес на БСП - в началото на февруари догодина

Коалициите с БСП - заедно на местни и на парламентарните избори, иска Нинова

По думите й, това е правителство, което ще продължи да гарантира домовете на бежанците. "Заради всичко това народът ги изгони през вратата, сега се опитват да влязат обратно през прозореца", изтъкна Нинова.

На заседанието на Националния съвет ще бъде направен анализ на обществено-икономическата обстановка. Ще бъдат приети критерии и процедури за издигане на кандидатите за народни представители в 44-ото Народно събрание. В дневния ред е включено и приемане на модел на парламентарната група, както и утвърждаване на състав на националния предизборен щаб на БСП.