43-то Народно събрание е с изчерпани ресурси и предлагаме по-бързо да се върви към предсрочни избори. Това обяви пред журналисти на "Дондуков 2" лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като върна мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламент и проведе разговор с държавния глава.

Това бавене в момента не гарантира стабилност, а обратно. Ние държим за изпълнение на Конституцията, защото виждаме до какво води бавенето, категорична е Корнелия Нинова. Личният партиен интерес отстъпва пред националния, коментира тя настояването си за по-ускорено връчване на мандатите.

Нинова взе и върна мандата за съставяне на правителство

Нинова взе и върна мандата за съставяне на правителство

На церемония на "Дондуков 2"

Нинова се обяви за предсрочни избори и каквото народът реши. БСП имали това голямо предимство да е последователна в това, което прави. Червената лидерка заяви, че февруари ще се обърнат към хората в предизборна платформа, за да получат по-голямо доверие.

Корнелия Нинова изтъкна, че новоизбраният държавен глава Румен Радев е отказал поканата да участва в съставянето на служебно правителство, назначено съвместно с президента Плевнелиев. От БСП уважават решението на Радев. Той не би трябвало да участва и да носи отговорност за политически решения, които не са негови, отбеляза Корнелия Нинова.

Плевнелиев остава оптимист до последния 1% за шанс за кабинет

Плевнелиев остава оптимист до последния 1% за шанс за кабинет

Третият мандат за него е символичен

Тя изрази недоволството си, че в последния месец, макар и в оставка, правителството възлага обществени поръчки за над 1,4 млрд. лева. Правели се назначения, вземали се решения, които едно правителство в оставка не би трябвало да прави.

Корнелия Нинова допълни, че в разговорите с президента Плевнелиев, той ги е информирал, че третият мандат ще бъде връчен на Реформаторския блок в понеделник.