Росен Плевнелиев създал хаос. Това мнение изрази пред журналисти в парламента социалистът Валери Жаблянов. Той подчерта, че отговорността на президента е огромна. Щял да задълбочи кризата. Опитвал се да създаде неуправляема ситуация.

Жаблянов смята, че Плевнелиев умишлено е забавил сроковете и нарочно създавал тази ситуация. Плевнелиев трябва да носи отговорност до края на своя мандат, смята още социалистът.

Без експерименти - отсече Плевнелиев и отстъпи процедурата на Румен Радев
Обновена

Без експерименти - отсече Плевнелиев и отстъпи процедурата на Румен Радев

С две служебни правителства ще станем за смях

Припомняме, че държавният глава Росен Плевнелиев обяви, че отстъпва правото на новоизбрания президент Радев да назначи служебно правителство. Той направи изявление, след като реформаторите му върнаха мандата за съставяне на кабинет в рамките на 43-ото Народно събрание. Плевнелиев отсече, че с две служебни правителства ще станем за смях и той няма да позволи да се правят експерименти.

Герберите пък са доволни от позицията на Росен Плевнелиев. Радев дезертира от отговорността, която трябва да поеме като бъдещ президент, изтъкна Цвета Караянчева пред журналистите в парламента. Съставянето на две служебни правителства ще е изключително смешно, убедена е тя.

ДПС приветства решението на президента Росен Плевнелиев. Това е нормалното държавническо поведение, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Именно такава била тезата на партията. Това е правилният път и правилният подход, коментира той.

По мнението на Карадайъ Румен Радев не е абдикирал от задълженията си. Докато новият президент не е встъпил в длъжност нямало защо да участва в този процес.

Патриотът Валери Симеонов също е на мнение, че президентът е взел най-нормалното и естествено решение. По думите му Плевнелиев се държал изключително достойно и отговорно. Упреците към него идвали от хора, на които не им пукало за държавата.

Кому беше нужно правителство за 20 или 30 дни, попита Симеонов. Това щяло да е подигравка с държавността. Поведението му е съвсем нормално и естествено и ние го одобряваме, категоричен бе той.

Поведението на Радев е поведение на некомпетентен и страхлив човек, заяви Симеонов за ходовете на новия държавен глава.