След няколко часа разговори преговарящите излязоха пред медиите и обявиха, че имат различия и отиваме към предсрочни избори.

За нас никога не е била самоцел властта, обяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред журналистите в Народното събрание.

Има теми, по които отделните партии не са могли да намерят допирни точки.

Цветанов благодари на Реформаторския блок (РБ) и Патриотичния фронт (ПФ) за проведения конструктивен диалог в опит да се направи кабинет. Нагласата на хората била за предсрочни избори.

Загубихме само време, ядосва се Нинова и настоява да се насрочват избори

Загубихме само време, ядосва се Нинова и настоява да се насрочват избори

За БСП датата на предсрочните избори е 26 март

Найден Зеленогорски посочи, че е направен опит в тези няколко дни да се намери златното сечение. Очевидно е, че това не се получи. Положихме всички усилия, обобщи той.

Реформаторите настоявали за съдебната реформа, антикорупционния закон. Те констатираха, че не могат да постигнат целите си в рамките на този парламент.

ДПС не вижда нужда от два служебни кабинета

ДПС не вижда нужда от два служебни кабинета

Настоящият да работи до назначаване на служебен от Румен Радев

Валери Симеонов отчете добронамереността и диалога. Той очаква важните теми за ПФ да се реализират в следващия парламент - борбата с битовата престъпност, енергетиката и повишаване на пенсиите.

Припомняме, че днес се проведе поредният кръг преговори за съставяне на кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

Пореден кръг преговори за кабинет

Пореден кръг преговори за кабинет

Разговорите се провеждат в стаята на ГЕРБ

Разговорите се състояха в стаята на ГЕРБ. От страна на домакините присъстваха Цветан Цветанов и Владислав Горанов. Патриотите бяха представени от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Малко по-късно към тях се присъедини и лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Реформаторите също имаха свои хора, сред които и спряганият за премиер Румен Христов.

Вчера кръгът от преговори завърши с информацията, че се водят разговори за съставяне на програма, по която правителството с мандат на реформаторите да работи. ГЕРБ обявиха, че са съгласни да дадат министри, но премиерът да бъде на реформаторите.

Герберите готови да дадат министри, но премиерът да е на реформаторите
Обновена

Герберите готови да дадат министри, но премиерът да е на реформаторите

Патриотите си тръгнаха от срещата ядосани

Тази сутрин лидерът на БЗНС и военен министър в оставка Николай Ненчев обяви, че реформаторите са готови с предложението за министър-председател.