БСП няма да участва под никаква форма в коалиция с ГЕРБ. Това категорично мнение изрази пред БНТ народният представител от БСП "Лява България" Димитър Горов. Той е категоричен, че двете партии имат много сериозни принципни различия.

По думите на Горов категоричната опозиционност на социалистите е една от причините за краха на ГЕРБ на президентските избори. Десните залагали повече на сделки помежду си и на договорки в името на властта. В БСП политиките не се случвали на този принцип.

Димитър Горов посочи, че в левицата очакват подкрепа по принципните им позиции от други политически сили. По мнението му подобна подкрепа може да бъде получена от лявото политическо пространство.

Столетницата започнала промени в себе си. Предложено било изборът на председател да бъде пряк и да се въведе мандатност на народните представители. Горов намира това за положително.

Линията на промяната трябвало да продължи и в държавата. Социалистът смята, че е нужна промяна в икономиката на държавата. Необходимо било да има ясно отношение на държавата към икономиката.

За Дончев коалиция с БСП звучи изкусително, но не вижда как ще стане

За Дончев коалиция с БСП звучи изкусително, но не вижда как ще стане

Подобна коалиция гарантирала измамна стабилност

Димитър Горов смята, че погрешната икономическа политика на ГЕРБ е изгонила децата от държавата. Те не седят тук, защото нямат работа.

Народният представител подчерта, че парламентът е с изключително нисък кредит на доверие и не е в състояние да проведе каквато и да е било смислена дългосрочна политика.

Социалистът Антон Кутев също е категоричен, че коалиция между ГЕРБ и БСП не е възможна. Пред БиТиВи той отбеляза, че червената партия два пъти е вдигнала популярността си след президентските избори. "На тях не ние спечелихме, а ГЕРБ загуби", подчерта Кутев.

Той посочи, че БСП може да е първа политическа сила в следващия парламент, но въпросът е с кого ще управлява. Кутев е категоричен, че повторна коалиция с ДПС ще е тежък компромис.

Социалистът подчерта, че новоизбраният президент ген. Румен Радев категорично няма да е зависим от БСП. Той прогнозира, че няма да му е лесно да оправдае полученото след вота голямо доверие.