Реформаторският блок е единственият шанс десните хора да имат свое представителство в парламента. Това заяви в Бургас журналистът Емил Кошлуков, който бе гост на срещата на лидера на СДС Божидар Лукарски и водача на местната листа на реформаторите Костадин Марков.

"Надявам се, че Реформаторският блок ще постави началото на по-трайно обединение, за да може десните хора да имат своето представителство в парламента. Тези, които по една или друга причина няма да гласуват за ГЕРБ, имат своята алтернатива." - заяви Кошлуков.

"За съжаление гласоподавателите на ДСБ, които също са десни, ще останат извън парламента, защото няма да имат свои депутати. Затова се надявам те също да посегнат към бюлетината на Реформаторския блок, за да имат своите хора вътре." - посочи той.

Залата на Морското казино се оказа тясна да побере всички симпатизанти, които в неделния ден отделиха от времето си, за да чуят посланията на блока, съобщиха от дясната формация.

Реформаторите: По-висок праг за регистрация по ДДС ще съживи малкия бизнес

Реформаторите: По-висок праг за регистрация по ДДС ще съживи малкия бизнес

Да се гласува с преференции...

Според Кошлуков, дясно мислещите в страната трябва да удържат политиката в правителството. А единственият начин ГЕРБ да се коалира с десни партньори, са партиите от РБ.

"Каквито и да са негативите и различията между нас, колкото и да мразим отделните лидери, нашата обща цел е да управляваме България към Европа, не към Азия. Да ставаме все по-близки с европейците и да вдигаме стандарта. Не искаме путиновски и ердогановски модели." - обобщи журналистът.

"Признавам, че виждам Реформаторския блок, като единственото смислено обединение. Всички опити на тези, като Радан Кънев и групата около Христо Иванов, са вредни. Те не са само опоненти в политическата борба, те са опасни за развитието на българската демокрация. Същото може да се каже и за Марешки." - добави Кошлуков.