Росен Плевнелиев наруши Конституцията. Тази позиция изрази лидерът на АБВ Георги Първанов на пресконференция в Народното събрание.

Румен Радев постъпва правилно като не се меси в политическите процеси. Няма логика по един такъв начин да споделя отговорността, смята Първанов.

Без експерименти - отсече Плевнелиев и отстъпи процедурата на Румен Радев
Обновена

Без експерименти - отсече Плевнелиев и отстъпи процедурата на Румен Радев

С две служебни правителства ще станем за смях

Припомняме, че държавният глава Росен Плевнелиев обяви, че отстъпва правото на новоизбрания президент Радев да назначи служебно правителство. Той направи изявление, след като реформаторите му върнаха мандата за съставяне на кабинет в рамките на 43-ото Народно събрание. Плевнелиев отсече, че с две служебни правителства ще станем за смях и той няма да позволи да се правят експерименти.

Първанов сдава поста в АБВ, но не излиза от политиката

Първанов сдава поста в АБВ, но не излиза от политиката

На 15 януари азбукарите имат конгрес

След един мандат на гафове, грешки, неудачни стъпки, на финала Плевнелиев грубо наруши Конституцията на Република България, подчерта Първанов. Той бил длъжен при невъзможност да се състави правителство, да организира служебен кабинет.
Г-н Плевнелиев би трябвало да знае, че това не е концерт по желание, коментира лидерът на АБВ.

Държавният глава се спасил от импийчмънт само заради липсата на време. Все пак той трябвало да понесе политическа отговорност, коментира още Първанов.