България има нужда от ново начало, от разчистване на некомпетентността и паразитите във властта. Това обяви червеният депутат Кристиан Вигенин в декларация от името на ПГ на БСП лява България.

Моралният и политически кредит на управляващите е изчерпан, посочи той. Вигенин призова да спре безвремието, да се отиде на избори и народът да прецени кой ще управлява след това. В българския парламент, по мнението му, рядко се говори за външна политика.

Българският парламент по никакъв начин не е ангажиран във формулирането на големите политически цели, които искаме да постигнем в рамките на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз, оплака се Вигенин.

Вчера и днес се провежда заседание на Европейския съвет, на което българската позиция отново се размина с очакванията на гражданите, подчерта социалистът. След стотици милиони загуби за България, след очевидната липса на какъвто и да е пряк политически резултат, икономическите санкции срещу Руската федерация отново бяха продължени с шест месеца, а българският премиер отново "вдигна ръчичка", без да може да обясни защо, освен че големите началници Меркел и Оланд така са решили, каза още депутатът от левицата.