Парламентарните групи не се нуждачят от модератори, а от диалог. Такава позиция изрази лидерът на АБВ Румен Петков, съобщават от пресцентъра на партията.

Председателят на АБВ направи коментар по повод предстоящата среща на коалиция "Български възход" с контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси. По думите му подобни контактни групи не могат да бъдат полезни, заради граничещата с катастрофа ситуация в страната. Като пример той посочи ситуацията с избора на председател на Народното събрание.

Контактни групи не могат да бъдат полезни в установяване на нормален разговор между парламентарните групи в условията на антагонизъм и чувство на нетърпимост, посочи Петков.

Според лидерът на АБВ излъчените персони в контактната група са обида за българската нация. "Няма как човек, който е казал "майната му на православието", да бъде модератор между когото и да е. Това е отношение между нашите традиции, история и конституция, към нас, като хора. Същият човек е автор и на идеята "да скопим българския лъв" под егидата на .."давай да влизаме в еврозоната..". Другата одиозна фигура няма и да коментирам, все пак е бил президент на страната. Защо Борисов предложи тези двамата, това е негова оценка", каза още Петков.

Плевнелиев и Паси чакат депутатите да си изберат шеф

Плевнелиев и Паси чакат депутатите да си изберат шеф

Контактните лица отлагат предвидените на този етап срещи с партиите