Зам.-председателят на АБВ Румен Петков оприличи поведението на ДСБ като "позабравен болшевизъм". По повод решенията на националното съвещание на ДСБ в Поморие той каза, че са дошли: "Меко казано, странни сигнали и озадачаващи послания".

Пред БНР заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков каза, че от партията са били доста откровени, че Москов заслужава дърво. "Оттам струи един позабравен напоследък болшевизъм от далечната ни история: "Който не е съгласен с мен, е против мен", "Ние се събрахме - аз реших". т. е., там са само тези, които са в бяло, а всички вън от този кръжец са някакви лоши хора", обрисува картинката Петков.

"Това са неща, които вече сме гледали и мислех, че се бяхме оттласнали. Затова съм озадачен и смутен. Защото този терминологичен апарат би трябвало да е останал в 50-те години на миналия век, а днес той само може да навява мрачното усещане, че има хора, останали безвъзвратно в миналото, за които участието в политиката е самоцел. А това е много далече от интересите на обществото и държавата“, каза заместникът на Георги Първанов.

В отговор на журналистически въпрос, Петков каза, че от АБВ ще продължат да подкрепят управлението, както и досега, принципно и в обществен интерес и в интерес на държавната стабилност.

Държавата има нужда от стабилност, от сериозни реформи като тези, направени в социалната сфера от Ивайло Калфин. Ние сме верни на политиката, която сме избрали, верни сме на отговорностите, които имаме пред обществото и сме верни на националния и обществен интерес".

Румен Петков коментира, че когато става въпрос за съществени и въпроси от ключов обществен интерес, изолирането на която и да е политическа сила на всяка цена, е нецелесъобразно. „Тези заклинания са част от този тип болшевизиране на мисленето“, категоричен бе зам.-председателят на ПП АБВ в отговор на въпрос дали има политическа сила, с която никога не биха напавили стъпки заедно.