Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов. Това коментираха от пресцентъра на президентството относно провалилата се среща между президента Румен Радев и премиера на Черна гора Милойко Спаич, предаде БТА.

Припомняме, че на 16 юни Радев пристигна на официално посещение в Черна гора по покана на черногорския президент Яков Милатович.

На 17 юни българският президент беше посрещнат с официална церемония от Милатович в президентския дворец "Плави дворац" в град Цетине и двамата дадоха съвместен брифинг.

Радев: В парламентарната република най-важното е парламентът да работи

Радев: В парламентарната република най-важното е парламентът да работи

От решенията на парламента зависи развитието на всички останали въпроси

По-късно Румен Радев трябваше да се срещне и с премиера Милойко Спаич в сградата на черногорското правителство, но срещата не се е състояла, защото делегацията на президента е напуснала сградата след 4 минути чакане.

Черногорският вестник "Виести" пише, че Спаич е имал голямо желание да се срещне с българския държавен глава въпреки натоварения си график. Но за жалост преди това е имал среща с най-големия германски туроператор ТУИ, която се е забавила с три минути по-дълго от планираното и делегацията на Радев е напуснала сградата след четири минути чакане.