"Стари изпитани механизми на руските служби са да прикриват най-важните си разузнавачи на невидими позиции като градинар, шофьор, готвач." Това заяви в ефира на БНР депутатът от Демократична България генерал Атанас Атанасов.

По думите му имайки предвид липсата на дипломатически опит у г-жа Митрофанова, няма пречка личният ѝ шофьор да е водещият офицер. Според него ако се следи публичния живот, лесно ще се разбере, кой работи в полза на Русия.

"Трябва да се проследят през последните 30 години кои бяха посредниците в българо-руските търговски отношения, кои продаваха нефт, кои осигуряваха ядреното гориво. Въпрос на политическа воля е да бъдат пресечени тези канали", каза още Атанасов.

Според депутата от ДБ няма да се стигне до затваряне на руското посолство в София и ще се търси дипломатическо решение на кризата. "Затягането на обръча около Русия от демократичния Запад не е в нейна полза, ще се търси пробив", добави той.

Атанасов коментира и преговорите, които Продължаваме промяната водят след връчването на първия мандат за съставяне на правителство. Според него има голям шанс кабинет с премиер Асен Василев, да събере нужната подкрепа.

Правителство може да бъде избрано само с мнозинство, не се изискват гласовете на 121 депутати. Важно е да се каже, че днес България няма нужда от избори. Обществените настроения също са срещу предсрочен вот, допълни Атанасов.

Очаква се изгонените руски дипломати да напуснат България

Очаква се изгонените руски дипломати да напуснат България

Това трябва да стане до края на деня