Знам, че по отношение на съвместните ни проекти имате интерес в областта на енергетиката. Има много големи перспективи в това отношение. Това заяви в Русе руският посланик Анатолий Макаров, цитиран от ruse.topnovini.bg.

Той посочи, че "Южен поток" например е проект, който би дал много на България.

"Ако има интерес в тази посока, трябва да работим. Ако имате национален интерес, ще има и решение. Дайте да работим заедно. Насила няма да правим нищо", категоричен е дипломатът.

Той посочи, че много би му се искало отношенията между България и Русия да са все по-добри. Това доловил и от настроението на президента Румен Радев при срещата си с него.

Президентът Румен Радев прие руския посланик у нас Анатолий Макаров

Президентът Румен Радев прие руския посланик у нас Анатолий Макаров

Очертаха сферите за разширяване на сътрудничеството

Анатолий Макаров категорично отрече Русия да се меси във вътрешнополитическите работи на България - като изборите за президент и предстоящия вот за народни представители.

Макаров се надява политическият диалог между България и Русия да се подобри, тъй като през последните години не е на много добро ниво

Русият посланик коментира и възможностите за туризъм у нас. Той бил впечатлен от Рилския манастир. За последната година България е посетена от 600 000 руски туристи. Руснаците много обичат и почивка тип "ол-инклузив", обясни Макаров. Според него може да се помисли и за получаване на визите на летището и те да са по 30 дни. Добра перспектива било и създаването на ферибот от Русия до Варна или Бургас.

Посланикът на Русия присъства на церемония по честване на 139 години от Освобождението на Русе.