Никой не може да ме раздели от хората на БСП и да ме събере с ръководството на БСП.

В студиото на БиТиВи независимият депутат и кандидат-кмет за трети път за София Георги Кадиев обясни, че се е кандидатирал отново на местните избори по-скоро, за да натрие носа на ръководството на БСП и най-вече на Софийската организация на партията.

Кадиев няма действително намерение да се оттегли от политиката, както бе обявил преди избори.
Представянето си на местните избори в София с 5.92% подкрепа, той не възприема като "скромно", а напротив - като задължаващо да продължи да работи за левите хора. Именно с това той аргументира и кметската си кандидатура - искал да даде "алтернатива на всички онези леви хора, които искат да гласуват, но няма за кого".

По думите му голяма част от левите гласове "просто си останаха вкъщи" на местните избори. Той се включил в тях, за да имат още една алтернатива тези, които не припознават никой от кандидатите за "свой".

По думите му скоро ще се появи онлайн платформа, в която Кадиев „ще си пише" с тези, с които в момента беседва в социалните мрежи. Сред съмишлениците му има „млади хора, неизкушени от политиката".

„За тези 6 години (в Столичния общински съвет - б.р.) аз бях единствената алтернатива на Йорданка Фандъкова и всички го знаят", подчерта Георги Кадиев.

Кадиев за пореден път изрази огрчението си от унизителния, по думите му, начин, по който е бил изключен от БСП заради дейността си като народен представител: „Няма да отмъщавам, но това нещо не мога и няма да го простя по никакъв начин".

Според него са нелепи твърденията, че събитията от последните дни целят изваждане на министрите от РБ от правителството: "Реформата вече Бог да я прости, вече не са министри на реформаторите, а на консуматорите".