С викове "НАТО вън" и "Русия, Русия" и пеене на българския национален химн симпатизанти и членове на парламентарно представената партия "Възраждане" излязоха на протест в градинката на Народния театър пред Министерството на отбраната. На протеста имаше около 400 души.

Причината - визитата на американския военен министър Лойд Остин, който проведе среща с министър-председателят Кирил Петков в събота. 

Пред сградата на президентската администрация сдружение БОЕЦ организира протест с призива, че България е в НАТО.

Сдружение БОЕЦ: България е в НАТО!

Сдружение БОЕЦ: България е в НАТО!

Подкрепят и Украйна

"Чужденци управляват българската армия и се разполагат с българската територия. Не искам да сме чужда колония, а вие?", попита реторично събралото се множество лидерът на партията Костадин Костадинов.

"Никога няма да допуснем България да бъде унижавана. Да участва в чужда война. Искаме България да е наша, така, както са ни я завещали нашите предци", добави той. И посочи основното искане на партията му - закриване на американските военни бази у нас, а националната ни сигурност да е ангажимент единствено на българската армия.

Драгомир Заков: България е надежден съюзник на НАТО

Драгомир Заков: България е надежден съюзник на НАТО

Лойд Остин благодари на военнослужещите за повишаване на оперативната съвместимост

"Готови сме да се бием за България, да умрем за България, но не и за чужди държави", остър бе той.

Лозунг "НАТО вън" пък посрещна Остин на влизане в МО. "Първото сложено знаме на входа на министерството е американското, не българското, както трябва да е по протокол. Тези хора ни превръщат в чужда колония", каза още Костадинов. 

По-късно протестът приключи пред сградата на народното събрание.

Припомняме, че на 16 март лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов излезе с декларация от трибуната на Народното събрание с въпроси към американския министър на отбраната Лойд Остин, който ще посети България.

Затвърждаваме колебливата си позиция в НАТО, угрижен Димо Гяуров

Затвърждаваме колебливата си позиция в НАТО, угрижен Димо Гяуров

Предоставянето на ракетите С-300 е пропагандна фалшива новина