Във връзка с полицейската акция в Кърджали, при която са конфискувани 400 пакета - собственост на ДОСТ, председателят на Общинския съвет на партията в Кърджали Рашит Рашит, подава жалба до окръжния прокурор срещу противозаконните действия на полицията.

В своя позиция, разпратена и до медиите, партията определя действията на МВР, като груба намеса в изборите.

В Кърджали конфискуваха 400 торбички с храна с партийно лого

В Кърджали конфискуваха 400 торбички с храна с партийно лого

Полицията извърши акция

От партията на Лютви Местан считат, че действията на полицията са избирателни и твърдят, че ДПС също раздава храни в торбички с лого. Считат че полицията, съвместно с медии, повтаря сценария от Костинброд"2013", с цел внушения спрямо обществото.

Обединение ДОСТ настоява полицията да възстанови отнетата им собственост. Поемат ангажимент, 400-те пакета да бъдат раздадени след изборите на 26 март.

Двама в ареста заради откритите 400 пакета храни с партийно лого

Двама в ареста заради откритите 400 пакета храни с партийно лого

Пакетите стрували около 13 лева, а от Турция изпращали по 16 евро за торбичка

Действията на полицията в позицията се определят като "лишаващи няколкостотин крайно бедни семейства от Кърджали от хранителни продукти от първа необходимост".

От партията се обръщат с апел към министъра на вътрешните работи Пламен Узунов, вицепремиера ген. Стефан Янев и министър-председателя проф. Огнян Герджиков да гарантират честността и прозрачността на изборния процес.