"Правителството трябва да довърши мандата си с премиер Бойко Борисов, и да изпълни основните задачи, които има до края на годината с актуализацията и приемането на новите бюджети". Това заяви социалният министър Деница Сачева пред БГНЕС.

По думите й няма нови варианти, които са били или могат да бъдат обсъждани.

Тя беше категорична, че преди да се изпълнят задачите по организирането на изборния процес и актуализацията на Бюджета, отиването на избори би било крайно безотговорно.

За оставка на кабинета септември месец разсъждава Дончев

За оставка на кабинета септември месец разсъждава Дончев

"И 10 човека да са на площада, не можем да пренебрегнем гнева им"

Според Сачева най-отговорната позиция е да се завърши мандата, да се вземат под внимание всички мерки, които са били обсъдени вчера, защото иначе не биха могли да влезат в един много труден сезон, в който и политиците, и гражданите, ще имат нужда от това да имат повече сигурност.

Когато говорим за политиците, говорим и за изборите, защото те трябва да бъдат организирани законосъобразно, и в този смисъл промени в Изборния кодекс са необходими, за да е ясно недвусмислено кой купува машините за изборите и какви трябва да бъдат тези машини така, че да не може да има след това каквито и да било съмнения за начина, по който са проведени изборите. Само така няма да се влиза в една непрекъсната спирала, коментира Сачева.

Кабинетът остава, Борисов също

Кабинетът остава, Борисов също

За Валери Симеонов нямало други варианти

Тя изтъкна, че ключово важни са и актуализацията на Бюджета за 2020 г., както и приеманено на Бюджета за 2021 г.

"Само така при изпълнение на тези задачи може да се счита, че правителството е постъпило отговорно спрямо всички, завършило е основните и най-важни задачи, и бихме могли да говорим за това да се върви към избори", подчерта още Сачева.