Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен е Симеонов.

Той не потвърди думите на вицепремиера Томислав Дончев че може да се очаква оставка на кабинета "Борисов-3" през септември. Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се подаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

За оставка на кабинета септември месец разсъждава Дончев

За оставка на кабинета септември месец разсъждава Дончев

"И 10 човека да са на площада, не можем да пренебрегнем гнева им"

Припомняме, четирима от протестиращите са на гладна стачка, а 58-годишен мъж, който от дни не приема нито храна, нито вода, вчера бе отведен в болница.

Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот, каза представителят на малката коалиция в управлението. 

Настимир Ананиев: България се управлява с "Мълчанието на агнетата"

Настимир Ананиев: България се управлява с "Мълчанието на агнетата"

Борисов бил с оставка в джоба, смята бившият депутат

Според Валери Симеонов няма да има предсрочни избори. "Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", каза той.

Заседанието на партньорите от голямата коалиция се проведе скрито от медиите. На въпрос от news.bg тази сутрин за час на провеждане на срещата между партньорите в управляващата коалиция, от ГЕРБ заявиха, че всичко се решава в движение.

В същото време в Бояна президентът Румен Радев заседаваше със своя Стратегически съвет.

Румен Радев: Премиерът не излезе от илюзорния си свят
Обновена

Румен Радев: Премиерът не излезе от илюзорния си свят

"Кризата върна историческия часовник на България към зората на прехода"