"Беше мълчанието на агнетата. Някакъв мъж удря жена на първо място, на второ място журналист, а около него - мълчанието на агнетата. И така се управлява България - с такова мълчание. Което позволява корупция, биене и крадене.".

Това заяви пред БНР лидерът на партия "Волт" и бивш депутат Настимир Ананиев.

От АЕЖ сезираха и Доналд Туск за нападението над журналиста Полина Паунова

От АЕЖ сезираха и Доналд Туск за нападението над журналиста Полина Паунова

Питат Борисов дали агресорите са членове на ГЕРБ

Повод за думите му е нападението над журналиста Полина Паунова, която бе удряна и телефонът й бе хвърлен от мъже, с членски карти на ГЕРБ. Агресията стана пред София Техпарк, където вчера, 5 август се проведе национална конференция на ГЕРБ.

Като сглобите видеата, ще видите ясно събитията. Ясно е, че тази група е вътре, че тя е на форума, допълни Ананиев относно вчерашните конфликтни ситуации по време на партийния форум. "Това бяха биячи на ГЕРБ. На едно от видеата се вижда, че имат баджове на ГЕРБ. За да имаш бадж, трябва да си се регистрирал", обясни бившият депутат. Според него полицията не е показала никаква реакция.

ГЕРБ нямали интерес форумите им да се свързват с насилие

ГЕРБ нямали интерес форумите им да се свързват с насилие

Всяка форма на насилие е осъдителна, категоричен Томислав Дончев

Вчера Ананиев е бил в групата протестиращи, които посрещаха делегатите на ГЕРБ на националната им среща в столичния София Тех парк и е попаднал в центъра на сблъсъците, при които имаше малтретирани граждани.

По думите му, полицията е разделила протестиращите, които са посрещали делегатите на ГЕРБ, на групи, и така част от протестиращите са били "набити от елита на ГЕРБ", твърди Настимир Ананиев.

Борисов обмисля вариант да се оттегли от властта

Борисов обмисля вариант да се оттегли от властта

Обсъждал това с Каракачанов и Симеонов

Относно речта на премиера Бойко Борисов, който обясни, че правителството може да продължи, но без него, Ананиев каза, че премиерът е бил унил.

"Борисов беше с оставката в джоба и той беше разубеден от своите партньори, които не знам по какъв начин са му извили ръцете и явно той стои на колене пред тях. Явно ги е послушал и затова беше толкова унил, без настроение, за разлика от тях", каза Ананиев, който участва в антиправителствените протести.

Според Ананиев демонстрираното от премиера вчера не е нехарактерно за неговия (на Борисов - б.р.) стил на говорене.

За да приключи 30-годишният преход в България е необходима критична маса от хора, които да рестартират целия процес, категоричен е Настимир Ананиев.

Една от опорките на ГЕРБ е, че няма алтернатива, а това не е така, смята Ананиев. Това според него е видно от изследването на "Алфа рисърч".

"На едни избори подреждането ще бъде по съвсем различен начин", смята Настимир Ананиев.