"Смятахме, че омразата към ГЕРБ е това, което споява тази коалиция. Оказа се всъщност, че те се мразят помежду си и то изключително много." Това коментира пред медиите в кулоарите на парламента народният представител от ГЕРБ Деница Сачева.

Една коалиция, която твърдеше, че има нулева толерантност към корупцията, няколко месеца по-късно се разпада с взаимни обвинения в корупция, допълни тя.

Припомняме, че и лидерът на ГЕРБ Борисов преди месец коментира емоционалната връзка между Корнелия Нинова и Асен Василев.

анкета

Какво се случи?

Виж резултати

ИТН предпазва Петков от национално предателство 12.4%

Става въпрос за пари 47.0%

Слави е последният мохикан 7.4%

Кой да е изненадан 5.3%

Сценарий за цирк 27.8%

По думите й опозицията не е против увеличаването на пенсиите. Не е ясно обаче от къде ще дойдат парите, притеснена е Сачева. Тя припомни, че в бюджета на НОИ една голяма част от парите идват от данъците, а не от осигуровките на хората.

За 2023 г. средствата, които са необходими, са в размер на 3.7 млрд. лева, а за 2024 - 4.2 млрд. лв. Нямаме ясна тригодишна прогноза откъде ще дойдат тези приходи, изтъкна народният представител. Вариантите са три - по-високи данъци и по-високи осигуровки, нови заеми или никакви увеличения за пенсионерите в следващите три години.