Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на вицепремиера Асен Василиев и на енергийния министър Александър Николов, че му дават възможност да опровергае лъжите им.

Първата лъжа е, че няма диверсификация. Благодаря му, че след една година са прочели колко инфраструктура сме построили, изтъкна Борисов. 

Между 5-6 милиона кубични метра газ е потреблението в момента само от едната от гръцките връзки, увери Борисов и демонстрира на картата. За тези, които не помнят, да бръкна в Google и да проверят, посъветва бившият премиер. Ако правителството си свършило работата, сега сме щели да имаме газ за 150% потребление, уверява той.

Ако правителството си било свършило работата, сме щели да имаме газ за 150% потребление, според ГЕРБ

Ако правителството си било свършило работата, сме щели да имаме газ за 150% потребление, според ГЕРБ

Корнелия Нинова и Румен Радев си подмятали отрочетата, по думите на Бойко Борисов

Има трасета за диверсификация на газовите доставки, според депутата Жечо Станков.

Над 80% от компресорните станции в региона се намират на наша територии. Василев от Брюксел затова е чака-рака весел, защото всичко му е построено, изтъкна Бойко Борисов. Дори да се спре за цяла Европа газът, над 36 милиарда кубика газ могат да се транзитира към Европа.

Друга лъжа било, че се е забавила газовата връзка с Гърция.

Той се заяде с Мартин Димитров, който в ефир споделил, че още през 2009 му давал енергийни съвети. "Какво си ми казвал бе, ти мълчеше като рибок, като идваше, се навеждаше. Уважаваме се колега, недей на мой гръб да си правиш пиар", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Другите имат автомобили, ние имаме мотори за автомобили, категоричен бе Бойко Борисов.

Той се похвали как неговото управление е махнало посредниците при доставките на газ и е намалена цената.

Чукат ли предсрочните избори на вратата?

Чукат ли предсрочните избори на вратата?

Ако си представим, че кабинетът "Петков" има потенциал да изкара пълен мандат, трябва да е ясно, че темата "Украйна" ще го съпътства през цялото време

Министър Николов, по думите му, когато говорел разумно, споменавал Балкански поток. Лидерът на ГЕРБ отчете и възвръщаемостта от инвестираните средства от управлението му.

"Скъпи ми Николов", призова Борисов министъра да сметне каква е възвръщаемостта. 50 и кусур милиарда печалба за българите, каза лидерът на ГЕРБ. 

ВМРО: В Столична община прикриват държавата за природния газ

ВМРО: В Столична община прикриват държавата за природния газ

Асен Василев щял да смени премиера Кирил Петков, а ГЕРБ се заигравали

Освен това той е изненадан, че Корнелия Нинова иска да се възобновят преговорите с "Газпром", а Асен Василев говори точно обратното.

На кого трябва да повярвам, само съм объркан, каза лидерът на опозиционната партия. Мислех, че само не се уважават, а те се мразят, удивен е той.

анкета

Задават ли се пак предсрочни избори?

Виж резултати

Да 61.6%

Да, а не трябва 15.3%

Не, писна ми 11.0%

Не, всичко е наред 10.4%

Нямам мнение 1.7%

В отговор на въпрос на News.bg дали не вярва на думите на Нинова, че БСП излиза от коалицията, ако МС предостави оръжие на Украйна, той отговори категорично:"Не".

Относно войната в Украйна, Бойко Борисов изтъкна, че няма един газопровод ударен.

От ГЕРБ биха подкрепили предоставяне на оръжие за Украйна. Подкрепа Борисов дава за това и за откачването от руския газ, но без далавери и без посредници.

БСП напуска коалицията, ако МС изнесе оръжие за Украйна

БСП напуска коалицията, ако МС изнесе оръжие за Украйна

Предлага в актуализацията на бюджета да се включат допълнителни 100 млн. лв.