Между 5-6 милиона кубични метра газ е потреблението в момента само от едната от гръцките връзки. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. Той демонстрира на картата. За тези, които не помнят, да бръкна в Google и да проверят, посъветва бившият премиер.

Ако правителството си свършило работата, сега сме щели да имаме газ за 150% потребление.

Борисов объркан от омразата между Нинова и Асен Василев

Борисов объркан от омразата между Нинова и Асен Василев

Изненадан, че Корнелия Нинова иска да се възобновят преговорите с "Газпром"

Има трасета за диверсификация на газовите доставки, според депутата Жечо Станков.

Над 80% от компресорните станции в региона се намират на наша територии. Василев от Брюксел затова е чака-рака весел, защото всичко му е построено, изтъкна Бойко Борисов. Дори да се спре за цяла Европа газът, над 36 милиарда кубика газ могат да се транзитира към Европа.

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Спирането на доставките на газ за него ще бъде истински тест за европейската солидарност

Друга лъжа било, че се е забавила газовата връзка с Гърция.

Той се заяде с Мартин Димитров, който в ефир споделил, че още през 2009 му давал енергийни съвети. "Какво си ми казвал бе, ти мълчеше като рибок, като идваше, се навеждаше. Уважаваме се колега, недей на мой гръб да си правиш пиар", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Другите имат автомобили, ние имаме мотори за автомобили, категоричен бе Бойко Борисов.

Той се похвали как неговото управление е махнало посредниците при доставките на газ и е намалена цената. Трета лъжа по думите на Борисов е , че няма връзка между мрежата на БТГ и Балкански поток. Още от 2019 е доставян втечнен газ. От пет места може да влезе в нашата газопреносна мрежа от Балкански поток, заяви той.

От ГЕРБ опровергаха и твърдението, че Балкански поток е построен с парите на данъкоплатците, което пределиха като лъжа. Няма нито един лев от българските данъкоплатци, обясни Теменужка Петкова. Стига сте обслужвали чужди интереси, призова Бойко Борисов управляващите. Лъжа е, че България не получава транзитни такси от Балкански поток, изтъкна той.

Борисов объркан от омразата между Нинова и Асен Василев

Борисов объркан от омразата между Нинова и Асен Василев

Изненадан, че Корнелия Нинова иска да се възобновят преговорите с "Газпром"

Делян Добрев представи новия шеф на Булгаргаз, който идва от фирма МЕТ. Той посъветва медиите да запомнят тази фирма, която щяла да става все по-актуална.

Защо е изпразнено хранилището в Чирен?, попита също Бойко Борисов. Кой го допусна и кой сега иска да ограби българските граждани, продължи да пита той, като подчерта, че той е за ГДНП.

ГЕРБ имат позиция за военната помощ за Украйна, стана ясно от думите на Борисов. Подкрепа той дава за това и за откачването от руския газ, но без далавери и без посредници. Имаме рядък шанс при тази инфраструктура да се откъснем от агресора Путин, обясни лидерът на опозицията. От един-два дни съм по-притеснен от войната, сподели Бойко Борисов. Трябва да сме много плътно до западния свят, каза той. През посредници оръжията отиват в Украйна, обясни лидерът на ГЕРБ.

Толкова се мразят, върна се той на вътрешната политика. Отрочетата казват, че бащата е позор, отчете Бойко Борисов.

Корнелия Нинова се пита къде е вдигнатият юмрук на президента

Корнелия Нинова се пита къде е вдигнатият юмрук на президента

ПП била създадена, за да убие БСП

Той се обяви за смесено гласуване с машина и хартиена бюлетина.

Колкото повече стоят на власт, толкова повече хора ще прогледнат, обясни лидерът на ГЕРБ. Това правителство няма да пада, обясни Борисов. Как ще падат, такива пари имат да делят, аргументира се той.

Корнелия Нинова и Румен Радев, по думите му, си подмятали отрочетата.

Василев започва „дискусия“ с Радев: Позицията му за Украйна е позорна

Василев започва „дискусия“ с Радев: Позицията му за Украйна е позорна

Никой не иска да води война, но ако някой ни обяви война, трябва да е готов за нашия ответен удар

В отговор на въпрос на News.bg дали не вярва на думите на Нинова, че БСП излиза от коалицията, ако МС предостави оръжие на Украйна, той отговори категорично:"Не". Лидерът на столетницата щяла да се оправдае с решението на парламента и да излезе с остра декларация, като се оправдае с думите:"Какво да правя, ще го направя". А че властта няма да падне, на шега Бойко Борисов се обзаложи на ябълки.

Лукса да се къпеш всеки ден приключи, отчете той. Нито тока щях да дам, нито газа, подчерта той. Сега е златно време за кадърен човек да договори газа и тока, по думите му. Долу в тинята събират комисионните, обясни Бойко Борисов.

Когато отрочетата казват на баща си, че е позор, не ми трябва други коментари да чета, сподели той. В царството на лудите и нормалните считат за луди, констатира лидерът на ГЕРБ. Егати промяната, подчерта Борисов.