Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини президента Румен Радев в метаморфоза (metamórphosis - преобразуване, изменение). . Тя припомни, че той бе вдигнал юмрук срещу бившия премиер Бойко Борисов до пълния ви синхрон днес.

Това написа във Фейсбук лидерът на БСП, вицепремиер и икономически министър Корнелия Нинова, по повод обвиненията на Румен Радев към нея.

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Спирането на доставките на газ за него ще бъде истински тест за европейската солидарност

С думите си тя припомни, че през лятото на 2020 г. Радев излезе с протестиращите след като в администрацията на президента нахлуха от спецпрокуратурата, арестуваха президентския съветник Илия Милушев, който после се оказа, че е незаконно задържан. Тогава той поде лозунга: "Мутри, вън!".

"Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство. Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава. И много добре знаете, че дестинациите и тогава, и сега са същите - над 50 държави и нито една не е Украйна", написа Нинова.

Тя призова президентът да обясните на избирателите от левицата защо така яростно напада "собственото си отроче - "Продължаваме промяната" (лидерите на партията са министри от служебния кабинет на президента Румен Радев, воден от Стефан Янев.

Според нея тази партия (ПП) е създадена, за да бъде убита БСП (която издигна Румен Радев за първия му мандат - б.р.).

"И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес", завършва поста на Нинова.