Правителството дължи обяснени на българските граждани чии интереси обслужва. Тази позиция изрази пред медии президентът Румен Радев. Защо само на България и на Полша се спира газът, попита той. Резервиран ли е достатъчно капацитет, продължи да пита държавният глава.

Навярно ще намерим алтернативни решения на доставките на газ, според него. Това ще изисква и време и средства, това означава много по-високи цени, изтъкна още Румен Радев.

Не успяхме да осигурим и да гарантираме истинска диверсификация, по мнението на президента. Спирането на доставките на газ за него ще бъде истински тест за европейската солидарност, според държавния глава.

"Газпром" спира газа и предупреди да не пипаме транзита
Обновена

"Газпром" спира газа и предупреди да не пипаме транзита

Полша потвърди спиране на доставките

Категорично не на предоставянето военна помощ за Украйна, обяви президентът. Това е пряко въвличане в конфликта, по думите му. Ескалира войнствената реторика, притеснен е Радев. България трябва да бъде част от усилията за мир, каза още той.

Удължаването на конфликта ще има пагубно влияние за дълго време, според държавния глава. Суверенната българска позиция се изработва в България, а не в Украйна, така той коментира визитата на премиера Кирил Петков в Украйна.

Корнелия Нинова се пита къде е вдигнатият юмрук на президента

Корнелия Нинова се пита къде е вдигнатият юмрук на президента

ПП била създадена, за да убие БСП

Посещението в Украйна на българската делегация за него е безсмислено. Политици, които нямат чувствителност за проблемите на собствения си народ, не могат да помогнат и на другите, по мнението на президента.

Политиците преди да спасяват света, да погледнат към хилядите бедстващи български граждани, призова Румен Радев.

Кирил Петков: МЕ има точни стъпки за справяне с кризата

Кирил Петков: МЕ има точни стъпки за справяне с кризата

Кабинетът ще прави пълен преглед на договорите с "Газпром"