Единен контролен орган на пътя иска транспортният министър Ивайло Московски. “Считам, че трябва да се направи анализ на всички органи, имащи функции по контрол на пътя”, заяви пред ресорната парламентарна комисия Московски.

В момента контролни функции на пътя имали Митниците, Земеделското министерство - с агенциите по горите и на храните, ДАИ, КАТ, Пътната агенция и други. Според Московски това създава хаос в контрола на пътя. Много от органите проверявали едно и също нещо, но с различни цели.

Министърът на транспорта предложи решение, а именно само един орган да осъществява контрола, а другите да ползват информацията от него. От друга страна, ниските заплати в момента, можело да се вдигнат, ако инспекторите са по-малко.

Добре щяло да бъде за ведомството му, ако контролната дейност се прехвърли към МВР.

Московски напомни и за процедурата за изграждане на т.нар. „изпитни терминали” - стаи, в които кандидат-шофьорите да бъдат изпитвани под видеонаблюдение и шумоизолирана среда.

Московски обяви, че ще покрие ресора на заместника си Антон Гинев, който вчера хвърли оставка, след като Прокуратурата му повдигна обвинение. Московски подчерта, че екипът му ще бъде сега по-натоварен, докато бъде намерен човек, който да замести Гинев.

Антон Гинев подаде оставка
Обновена

Антон Гинев подаде оставка

Зам.-транспортният министър е посочил лични причини

Предстои транспортният министър да разговаря с премиера Бойко Борисов относно новия зам.-транспортен министър. Вероятно в рамките на 2-3 седмица постът ще бъде зает от нов човек.