Столичният частен съдебен изпълнител (ЧСИ) Милен Бъзински е обявил за публична продан самолет, собственост на длъжник - "Вабо 2017" ООД. Началната цена, от която ще започне търга е 28 739 600 лева без ДДС.

Дружеството на бизнесмена Васил Божков е сред посочените в санкционния списък по закона "Магнитски" на финансовото министерство на САЩ. 

В обявлението на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители е отбелязано, че върху въздухоплавателното средство има вписани три залога към "Интернешънъл Асет Банк" и пет запора - на различни основания към НАП, КПКОНПИ и др. 

Божков таи надежда в прокуратурата след съдебната реформа
Обновена

Божков таи надежда в прокуратурата след съдебната реформа

Божков отрече да има компромати или да е правил такива

Припомняме, през септември 2023 г. стана ясно, че Националната агенция за приходите (НАП) е вдигнала запор върху "Вабо 2017" ООД, при която са били обезпечени 2 680 000 лева. Важно е да отбележим обаче, че държавата е присъединен кредитор по всички изпълнителни дела и наложените запори не могат да спрат изпълнение на публична продан.

Самолетът от типа BD -700-1A11 (GLOBAL 5000 GFVD) се съхранява в оторизиран сервиз, съгласно международните стандарти и е консервиран, съгласно инструкциите за експлоатация.

Снимка 648819

Източник: Businessaircraft

За въвеждането на самолета в летателна експлоатация купувачът ще трябва да направи разходи в размер на 970 000 евро. От тях над 200 000 евро за прегледи, 65 000 евро за повторен монтаж на двигателя, 50 000 евро за инженеринг от страна на притежателя на сертификата, още 50 000 евро за други допълнителни задачи, съставянето на констативни протоколи по цялата тази процедура по изчисления на компанията, съхраняваща самолета Аеро Динст GmbH, която ще отнеме поне 3 месеца след покупката ще струва 600 000 евро.

Публичната продан е насрочена за 9:00 часа на 13 февруари на определено за целта място в сградата на Софийския районен съд.

"Лукойл" и Васил Божков са чисти пред НАП

"Лукойл" и Васил Божков са чисти пред НАП

Румен Спецов съобщи и че всичко по Барселонагейт е платено, едно лице е докладвано на чужди данъчни