Джиповете от саудитския консорциум "Аркад" (фирмата, строила газопровода "Балкански поток" - "Турски поток" - б.р.) към МОСВ се оказаха дори четири. Предоставени са за ползване до края на 2022 г. с договори, подписани от (бившия екоминистър Емил Димитров) Ревизоро, който дори е ползвал лично един от тях. Наредих веднага да бъдат върнати на "Аркад" и предстои да поискам допълнителни проверки към различни институции за установяване на конфликт на интереси, корупция и свързани лица, веднага щом се завърна от Брюксел.

Това написа в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук екоминистър Борислав Сандов след като пиарът на бившия премиер Бойко Борисов - Севдалина Арнаудова бе арестувана, а нейният съпруг Д.Д. се оказа, че ползва автомобил от саудитския консорциум "Аркад", който предоставил коли и на други ведомства.

Преместиха Борисов, Горанов и Арнаудова в Седмо РПУ

Преместиха Борисов, Горанов и Арнаудова в Седмо РПУ

Предстои да стане ясно дали задържането им ще бъде удължено от прокурор

Сандов публикува и информацията, която получих тази сутрин след разпоредената проверка:

На 10 февруари 2021 г. са сключени 3 договора между "Аркад" и 3-те Дирекции на Национални паркове за предоставяне на право на ползване на 4 автомобила (3 пикапа Форд, модел Рейнджър и 1 джип Ленд Роувър), като на ДНП Централен Балкан са предоставени 2 автомобила, един от тях Ленд Роувър, модел Дискавъри спорт, номер СВ1752РМ.

Още същия ден на 10 февруари 2021 г. Джипът Ленд Роувър е предоставен от ДНП Централен Балкан на НСО за безвъзмездно ползване, включително от Емил Димитров. На 20 октомври 2021 г. директорът на ДНП Централен Балкан Станимир Маринов възлага на служител от МОСВ да приеме от НСО джипа Ленд Роувър, а със заповед от 22 октомври 2021 г. министър Личев възлага на служител на МОСВ да приеме от ДНП Централен Балкан същия джип, като на същата дата е подписан протокол за предаване от НСО на ДНП Централен Балкан. Този джип действително се оказа в момента в МОСВ, макар да не се ползва от никого, пише Сандов.