С бурни аплаузи на крака и викове: "ДПС, ДПС" бе посрещнат лидерът на партията Мустафа Карадайъ и партийното ръководство в залата на столичен хотел, където партията представи евролистата си за вота на 26 май. Карадайъ лично се ръкува с всеки един от хората в нея, с които заедно ще водят партията към ЕП.

Вторият в листата Делян Пеевски не присъства на представянето. Дамите в листата получиха огромни букети. Представянето на листата започна от последните към първите. Делян Пеевски бе представен като утвърден политик, нищо че не присъстваше в залата, а името му бе съпроводено с бурни и продължителни ръкопляскания.

Бурни бяха възгласите при представянето и на лидера Мустафа Карадайъ. Той не можа да скрие вълнението и сълзите си.

ДПС залага на младите за евроизборите

ДПС залага на младите за евроизборите

Според Мустафа Карадайъ листата им генерира свобода

Благодаря ви за подкрепата, много съм развълнуван, емоцията е силна, подчерта той. Лидерът на ДПС покани Орхан Мурад на сцената. По идея на почетния председател Ахмед Доган ДПС му даде подарък-устройство за изкуствено зрение. Благодарение на смарт камера устройството чете книги, разпознава лица в реално време, идентифицира кредитни карти, банкноти. Бъдете себе си, пожела му Мустафа Карадайъ. Орхан Мурад на свой ред благодари за подаръка.

Г-н Доган обича да изненадва приятелите си, разказа той и обясни, че за българите това скъпо устройство е само мечта.

Ние залагаме на младите, заяви лидерът на ДПС и увери, че в партията младежите винаги са имали глас. Карадайъ подчерта, че младежкият дух тръгвал именно от Ахмед Доган, който в младежка възраст въстава срещу тоталитаризма. Виждам най-новата и печеливша листа, каза Карадайъ, според когото хората в листата можели да реформират ЕС. Те са това, което националистите и популистите никога не могат да бъдат, похвали той хората си в листата. Ние залагаме на младите, похвали се председателят на ДПС. Нашата листа гарантира победа, убеден е още той.

А самото представяне на листата завърши със селфи.

Мустафа Карадайъ застава начело на листата на ДПС за евровота

Мустафа Карадайъ застава начело на листата на ДПС за евровота

След него са Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова