Лидерът на АБВ Румен Петков, който е и бивш вътрешен министър в Тройната коалиция, е притеснен, че се готви ликвидация на ВМЗ - Сопот. Това говорят новите назначения в ръководното тяло на дружеството и кадрови смени, които се случват преди изтичането на мандата на сегашното ръководство.

Човек на Илия Павлов и "Мултигруп" става председател на борда на директорите на ВМЗ по информация на Румен Петков. За Иван Карабатаков Петков заяви, че вероятно за "последен път е виждал оръжие, когато е бил в казармата".

В новия съвет на директорите влизали и Кристина Стоянова, туроператор, и Тихомир Иванов, който е в списъка на синдиците.

Според него всичко това говори за готвена ликвидацията на ВМЗ и превръщането на предприятието в туристически обект, предвид професионалния профил на горепосочените. Председателят на ПП АБВ изрази удивление от мълчанието на депутатите от Пловдив и областта по престъпните кадрови решения, както и на ръководството на община Сопот.

Петков призова служебното правителство да вземе отношение по тези назначения. Това, за което АБВ ще настоява е да се приложи законовата техника така, както беше направено с Държавната консолидационна компания - две години преди изтичането на мандата, преструктуриране и нови назначения.