Премиерът Пламен Орешарски беше изведен с полиция от сградата на парламента, пред която стотици протестиращи настояват за оставката на кабинета.

Полицията подготви извеждането на министър-председателя от НС, като образува два кордона на разстояние 50 метра един от друг напряко на бул. „Цар Освободител". Освобождавайки пространството, явно се целеше колата му да няма досег с протестиращите.  На излизане от парламента, Орешарски остана безмълвен.

Останалите министри от кабинета също „се спасиха" от протеста, потегляйки бързо с автомобилите си.

На мястото на редовите полицаи, които пазеха огражденията, са изпратени служители а специалните полицейски части.

Премиерът премина с автомобила си с висока скорост пред централния вход на парламента и потегли в посока Министерски съвет.

Не се чувствам като заложник, парламентарният кворум не е мой въпрос, коментира по-рано министър-председателят Пламен Орешарски пред журналисти в парламента в отговор на въпрос дали се чувства заложник на "Атака" и на протестиращите отвън.

Той добави, че се надява парламентът да може да работи. На въпрос какво ще се случи, ако "Атака" не влезе в зала и не им осигури кворум, Орешарски заяви, че това са хипотези и въпроси към парламентарното мнозинство.

Премиерът каза, че не го е страх да напусне сградата на парламента.

На въпрос ще разговаря ли с хората навън, той каза, че вече се е опитал да говори с тях, но от другата страна е нямало желание за комуникация.
Орешарски заяви, че продължава да настоява за назначаването на втори вицепремиер.