Икономистът Кольо Парамов подава оставка си и повече няма да бъде съветник на премиера.

Това обяви самият той, като се аргументира с нашумялото си име в последните дни именно по този повод, съобщава БНР.

Припомняме, едва преди дни стана ясно, че Кольо Парамов е икономически съветник на кабинета на Бойко Борисов.

По този повод публикации напомниха за миналото на Парамов- като бивш сътрудник на Държавата сигурност, бивш член на ръководството на БНБ и др.

От своя страна премиерът Борисов реагира остро и отсече „Отборът си е мой", отказвайки да коментира назначенията в кабинета си.

Кольо Парамов обясни, че подава оставката си, за да освободи министър-председателя от ангажимент, който само ще влоши ситуацията в кабинета.

Според коментара на Парамов в Блъгария все още експертното начало трудно се цени и той е на мнение, че създаването на каквито и да е обструкции на премиера не е изгодно.
Финансистът обясни още, че СДС и ДСБ са били категорично против негово назначение още от самото начало.

Считам, че е по-достойно да направя този ход, отколкото да работим в тежка и сложна ситуацията, посочи още Парамов и подчерта, че едно негово оставане би намалило реалния принос от неговата работа и като цяло няма да бъде ефективен модел на поведение.

Скандалът около съветника на премиера всъщност се разрази около неодобрението от страна на много  политически партии на предложената от премиера фигура на Илиян Михов като втори финансист, паралелен на вицепремиера Симеон Дянков.