В истински скандал прерасна разговорът между Волен Сидеров и Мартин Димитров в сутрешния блок на Нова телевизия.

Националистът беше поканен като гост в предаването, но след като отправи редица критики към лидера на СДС, Димитров беше включен по телефона, за да изрази своето мнение. Разговорът между двамата обаче премина границите на добрия тон. Конкретният повод бяха оправените упреци от страна на Сидеров за финансирането на сините.

Сидеров лъже, защити се ЧЕЗ
                                   Още...

По думите му зад това стои ЧЕЗ, които са една от фирмите, ограбващи България. През цялото време на гостуването си в предаването, лидерът на „Атака" наричаше Димитров Мартинчо, като изтъкна, че той е бил финансиран от Росен Йорданов от ЧЕЗ.

Нещо повече, той обвини синия лидер в това, че е скрил одитен доклад на ДКЕВР, в който ЧЕЗ се уличава в източване на пари чрез консултантски договори. Сидеров добави, че лидерът на СДС дори е скрил този доклад от депутатите в парламентарната икономическа комисия и поясни, че явно причината са връзките му с ЧЕЗ.

В тази връзка той беше категоричен, че иска разследване на компанията, както и изслушване на Мартин Димитров пред парламентарната комисия по корупция и етика.

Лидерът на Атака обвини и сините за това, че рекетират правителството и са снели подкрепата си от ГЕРБ. Според него това е така, защото те не са получили исканите министерски кресла. Управлението на Костов беше крах, посочи още Сидеров и припомни репликата си от преди изборите, че ако лидерът на ДСБ е щял да влезе в управлението, той щял да хване гората. И сега ще направя същото, добави националистът.

Като абсолютни лъжи и безобразие определи отправените обвинения Мартин Димитров. Толкова ли изпаднал Сидеров да ги плещи такива пред медиите, попита той и добави - обвинения към почтени хора, абсолютно безобразие.

Що се отнася до скрития според Сидеров одитен доклад, лидерът на СДС обясни, че той е бил получен в комисията именно по негово настояване. Веднага след това Димитров е уведомил всички депутати, че могат да го прочетат.

Единствено народен представител от Атака е отказал това, като е настоял за копие, обясни той. След това съпредседателят на Синята коалиция е отправил питане към шефа на ДКЕВР дали може да се разпространи копие от документа, което му е било отказано.

Разбирате ли колко е нагъл Сидеров, това е безобразие, изтъкна още Димитров. Във връзка с обвиненията за финансиране на сините от страна на ЧЕЗ, видимо разгневен, той заяви отново: Това е безобразна, невероятна лъжа. Все едно да кажете, че Нова телевизия финансира СДС.

Определяйки казаното от Сидеров за евтин популизъм, Димитров настоя лидерът на Атака да представи документи, доказващи обвиненията му, или да се извини публично.

След като опитът за диалог премина в скандал и говорене един през друг, водещият покани двамата политици „за доизясняване" в утрешния сутрешен блок на медията.