СДС ще поиска ръчно преброяване на бюлетините от местният вот в София, заради сигнали за изборни манипулации.

Лидерът на столичната организация на сините Борислав Бориславов заяви, че в избирателна секция в квартал Банкя, където е имало 18 гласа за „Алианс за София" и 13 за „Атака" в протокола за двете партии са вписани по 0 гласа.

Още днес СДС ще внесе жалба в ЦИК.

На пресконференция, дадена днес от синята партия с обобщение на резултатите от първия тур на местния вот лидерът Пламен Юруков заяви, че пътят на съвместно явяване на десните партии е правилен. СДС спечели от това, че се яви заедно с ДСБ коментира Юруков.

Според него гръбнакът на формиращия се десен алианс са успешните кметове на СДС. Той допълни, че в Плевен и Монтана десните са победили на първия тур. Юруков подчерта, че при огласяването на дясното обединение рейтнгът на СДС се повишил от 2 на 6 % в рамките на броени дни.

Юруков каза още, че изборите са потвърдили голямата криза в политическата система на България. По думите му 70 % от гражданите нямат политическо представителство.

Той допълни, че дори очакванията новосъздадената партия ГЕРБ да привлече нови избиратели не са се оправдали.

Много хора казваха, че ГЕРБ може да изяде СДС. Лошите резултати на СДС за последните 6 - 7 години се дължаха не на въшни сили, а на вътрешните проблеми на партията, коментира Юруков.