Националният съвет на СДС прие декларация, която изразява подкрепа на правителството за мерките за намаляване на разходите и за борба с корупцията, но настоява за конкретни мерки за съживяване на икономиката.

Според СДС спешно трябва да бъдат приети законопроекти за драстично намаляване на сроковете за връщане на ДДС и за намаляване на облагането на едноличните търговци от 15% на 10%

Тези мерки щ дадат възможност на бизнеса да запази работните места и ще бъде осигурен ръст на доходите, подчерта Мартин Димитров.

В декларацията се настоява и проектът „Белене" да бъде спрян, ако не може да се реализира с частни капитали.

Лидерът на ДСБ Иван Костов също заяви, че ще настояват до края на месеца ГЕРБ да представи готова управленска програма за целия четиригодишен мандат.
                             Още...

Делът на частните инвестиции в проекта да е над 80% - това единственият възможен компромис и от тази позиция няма да отстъпим", категорично заяви Мартин Димитров.

Петролопроводът "Бургас - Александруполис" е пряка заплаха за бъдещото на туризма, се изтъква още в декларацията, в която се заявява, че СДС очаква правителството да вземе решение в полза на българските граждани.

Националният съвет на СДС реши партийната конференция да се проведе на 17 октомври в ВИАЗ.