СДС София заявява в своя позиция, че уставът на партията е грубо и целенасочено нарушен.

„Правилата, които най-висшият орган - Националният съвет прие, единодушно бяха потъпкани демонстративно от страна на част от партийното ръководство начело с председателя на СДС Мартин Димитров", се заявява в позицията.

Припомняме столичната организация на СДС проведе снощи извънредно заседание заради преподреждането на листите, неправомерно извършено от лидера на сините Мартин Димитров.

От СДС София предупреждават, че така се демотивират членовете и симпатизантите на партията за участие в предизборната кампания.

„Ние сме за равноправно сътрудничество, като се зачита достойнството на двете партии (СДС и ДБС - бел. ред.)", заяви по отношение на Синята коалиция председателят на СДС София Борислав Бориславов.

По думите му в момента се усеща твърда, подмолна ръка. „Това не е пътят на обединението, а на задушаването на една от партиите на Синята коалиция", добави той.

Според Бориславов всичко това, което се случва е последствие от провала на ДСБ. Бориславов е категоричен, че председател на СДС, който вчера е дошъл в партията, е осъден на неуспех.

Като примери той посочи Пламен Юруков и Мартин Димитров, които според него са попаднали в среда, в която много трудно се ориентират.

Все по-очевидно става, че това е един предварително замислен сценарий, посочи лидерът на столичното СДС по-рано днес. Част от изпълнителите са ясни - за съжаление сред тях са лидерът на партията Мартин Димитров и част от националния изпълнителен съвет, които „заради мерака да си запазят местенцата в парламента, са готови на всичко", коментира Борислав Бориславов.
По думите му Иван Костов е основният печеливш от този сценарий.